Köttfärs

Köttbullar med ruccola, fetaost & soltorkade tomater

köttbullesallad med ruccola, fetaost och soltorkade tomater

Köttbullar med ruccola, fetaost & soltorkade tomater

Köttbullar och pannbiffar är perfekt att ha i frysen och plocka fram till lunch på helgen och servera med makaroner eller fluffigt potatismos och lingonsylt eller varför inte i en sallad med ruccola, fetaost, soltorkade tomater, sparris och pinjenötter, så gott! Till dessa köttbullar har jag använt mig av samma recept jag använder när jag gör pannbiffar, smaksätter smeten med fransk senap och tamarisoja och dem blir så goda.

köttbullesallad med ruccola, soltorkade tomater och fetaost

Köttbullar – ca 4 portioner

500 g nötfärs

1 gul lök

1 ägg

1/2 dl ströbröd

1 dl vispgrädde

3 msk tamarisoja

3 msk fransk senap

 

Gör så här

Finhacka löken och stek den mjuk i smör utan att den får färg.

Låt svalna något.

Blanda köttfärs med ägg.

Tillsätt löken, ströbröd, senap, soja och vispgrädde.

Forma färsen till köttbullar. Blöt händerna med vatten så är det lättare att forma köttbullarna.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelvärme i några minuter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.