Köttbullar med ruccola, fetaost & soltorkade tomater
Köttbullar med ruccola, fetaost & soltorkade tomater
Köttbullar och pannbiffar är perfekt att ha i frysen och plocka fram till lunch på helgen och servera med makaroner eller fluffigt potatismos och lingonsylt eller varför inte i en sallad med ruccola, fetaost, soltorkade tomater, sparris och pinjenötter, så gott! Till dessa köttbullar har jag använt mig av samma recept jag använder när jag gör pannbiffar, smaksätter smeten med fransk senap och tamarisoja och dem blir så goda.
Köttbullar – ca 4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
3 msk tamarisoja
3 msk fransk senap
Gör så här
Finhacka löken och stek den mjuk i smör utan att den får färg.
Låt svalna något.
Blanda köttfärs med ägg.
Tillsätt löken, ströbröd, senap, soja och vispgrädde.
Forma färsen till köttbullar. Blöt händerna med vatten så är det lättare att forma köttbullarna.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelvärme i några minuter.