Chicken nuggets med currydip – lchf
Chicken nuggets med currydip – lchf
Har tidigare testat att panera kyckling i mandelmjöl och visst funkar det men ytan blir inte så knaprig som jag vill ha den. Har sökt på google efter lågkolhydratkost alternativ på panering och lite överallt hittar jag recept med krossade fläsksvålar. Var ju tvungen att testa även om jag var lite skeptiskt ska erkännas. Körde fläsksvålarna till ett mjöl i en mixer och rullade kycklingbitarna i mandelmjöl, doppade sen i vispat ägg och sist rullade jag dem i fläsksvålarna. Stekte i smör några minuter på båda sidor och resultatet blev helt fantastiskt! Slår vanlig panering med hästlängder, du måste testa! Dem blir riktigt knapriga och krispiga, precis som en nuggets ska vara. Till nuggetsen gjorde jag en enkel currydipp på majonäs, cremefraiche, curry, salt, svartpeppar och lite pressad citron.
Chicken nuggets – Lchf
Kycklingfilé (räkna med ca 1 kycklingfilé per person)
mandelmjöl
salt
ägg
fläsksvålar
Gör så här
Låt kycklingen tina om den är fryst.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Häll upp en hög mandelmjöl blandat med lite salt på ett fat.
Vispa ägg och häll upp på ytterligare ett fat.
Kör en näve fläsksvålar till ett mjöl i en mixer med knivblad och häll upp på ett tredje fat.
Doppa kycklingbitarna först i mandelmjöl, sen i ägget och avsluta med fläsksvålarna.
Stek i smör några minuter på båda sidorna.
Servera med currydipp och grönsaker.
Currydipp – 4 port
1 dl cremefraiche
1 dl majonäs
1 tsk curry blandat med lite vatten
pressad citron
salt
svartpeppar
Gör så här
Blanda cremefraiche med majonäs i en skål.
Blanda curryn med några droppar vatten och rör ner i skålen.
Pressa i några droppar citron, salta och peppra.