Pannkaka

Bananplättar med havregryn

bananplättar med havre

Borta bra men hemma bäst! Nu är vi hemma igen efter en fantastisk semester i Spanien, vi har haft det så bra. Sol och bad varje dag och barnen är som galna i vattnet, helt orädda. Dem gör bomben, kullerbyttor och simmar under vattnet. Dem ville absolut inte åka hem. Jag hade också kunnat stannat kvar ytterligare några dagar samtidigt som det är väldigt skönt att komma hem. Sista dagen var det nog värmerekord, klockan 02.00 på natten var det 36 grader varmt, puuuuh höll på att smälta bort. Har förstått att vädret här hemma inte varit lika bra och alla Facebook uppdateringar har visat regnställ och ösregn. Mycket riktigt, igår regnade det mest hela dagen så vi pysslade här hemma, tömde resväskor och tvättade, barnen lekte med sina leksaker som verkar kännas som nya efter en lång semester. Är det något jag saknat så är det mitt kök. Att baka, laga mat och fixa och dona i köket är det bästa jag vet. Till frukost blev det bananplättar med färska jordgubbar och blåbär. I smeten har jag banan, ägg, lite salt samt havregryn för att få plättarna lite extra mättande. Det är även gott att servera lite vaniljkvarg till plättarna.

bananplättar med havre

Bananplättar med havregryn – 2 portioner (ca 6 plättar)

2 mogna bananer

2 ägg

1 dl havregryn

en nypa salt

smör att steka i

 

Gör så här

Vispa upp ägget något med en gaffel.

Mosa ner bananerna.

Tillsätt salt och havregryn.

Låt smeten svälla några minuter.

Smält smör i en stekpanna.

Häll i lite smet i stekpannan och forma plättar.

Stek plättarna någon minuter per sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.