Filmjölksbröd med rårörda lingon
Hur lyxigt och gott är det inte med rykande färskt bröd till frukost? Vill du precis som jag slippa knådning och jäsning så är detta saftiga filmjölksbröd något för dig! Degen blandar du ihop på ett ögonblick och det är knappt några moment alls. Du blandar bara alla ingredienser i en stor bunke, smörar en form och häller i smeten, in i ugnen i ca 1 timme, klart! Detta bröd är smaksatt med lingonsylt och receptet kommer från senaste numret av Allt om mat. Testa även detta goda Omega-3 bröd som även det är bakat med filmjölk. I glasen är det alkoholfri blueberry daiquiri med ingefära. Recept hittar du HÄR, bara byta ut jordgubbarna mot blåbär.
Filmjölksbröd med rårörda lingon
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl rårörd lingonsylt
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Garnering
1/2 dl havregryn
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
Smöra en form och fördela smeten.
Toppa med havregryn.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Ta ut och låt svalna något innan du stjälper ut brödet.