Sallad & grönsaker

Blomkålstabbouleh

blomkålstabbouleh

Tabbouleh är en klassisk persiljesallad från det libanesiska köket som brukar göras på bulgur, tomat, lök, persilja, citron, olivolja och kryddor. Här har jag gjort en variant med rivet blomkål istället för bulgur. Jag blandade i tomat, gurka och persilja i min blomkålstabbouleh och vill man variera salladen kan man blanda i röd lök, purjo eller salladslök, tärnad paprika eller kanske lite färsk mynta.

 

Blomkålstabbouleh  – 4 port

1/2 normalstort blomkålshuvud

1 ask körsbärstomater

1/2 gurka

1/2 kruka persilja

1/2 citron, saften

en skvätt olivolja

salt

svartpeppar

 

Gör så här

Riv blomkålet i en rivjärn.

Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen.

Låt koka i ca 1 minut och häll sedan av vattnet.

Låt svalna.

Hacka tomater, gurka och persilja och blanda ner i blomålen.

Salta, peppra, pressa över citron och häll i olivolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.