Blomkålstabbouleh
Tabbouleh är en klassisk persiljesallad från det libanesiska köket som brukar göras på bulgur, tomat, lök, persilja, citron, olivolja och kryddor. Här har jag gjort en variant med rivet blomkål istället för bulgur. Jag blandade i tomat, gurka och persilja i min blomkålstabbouleh och vill man variera salladen kan man blanda i röd lök, purjo eller salladslök, tärnad paprika eller kanske lite färsk mynta.
Blomkålstabbouleh – 4 port
1/2 normalstort blomkålshuvud
1 ask körsbärstomater
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
1/2 citron, saften
en skvätt olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Riv blomkålet i en rivjärn.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i blomkålen.
Låt koka i ca 1 minut och häll sedan av vattnet.
Låt svalna.
Hacka tomater, gurka och persilja och blanda ner i blomålen.
Salta, peppra, pressa över citron och häll i olivolja.