Hasselbackspotatis, grillat & rosé russchian
Min favoritstund på veckan är fredagkvällar och lördagsmorgnar. Denna fredagkväll var extra mysig, jag vet inte riktigt varför men den var bara härlig. Vi hämtade barnen på förskolan, åkte och köpte varsin glass, vi brukar göra det på fredagar och det är jättemysigt. Efter fikat åkte vi hem och lagade mat tillsammans. Det var så fint väder så vi drog igång grillen, det blev kycklinginnerfilé och grillade majskolvar, hasselbackspotatis, tomat och mozzarellasallad och bea.
Gjorde en enkel och frisk drink medan vi lagade mat av rosévin, Schweppes Russchian, frysta hallon och lime.
Hasselbackspotatis – ca 4 portioner
12 små potatisar
smält smör
ströbröd
flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala potatisarna.
Skär av en liten bit på ena sidan av potatisen så att den blir platt och ligger stadigt.
Skär täta snitt på ovansidan av potatisen.
Lägg potatisarna i en ugnsform med bakplåtspapper.
Smält lite smör i en kastrull och pensla potatisen.
Strö över ströbröd och flingsalt.
Tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.
Känn med en sticka om potatisen är klar.
Körsbärstomater, minimozzarella, basilika, salt, några drag med pepparkaret, en skvätt olivolja och en skvätt balsamvinäger är ett gott tillbehör till grillat. Jag hade tänkt göra vitlöksfräst spenat med pinjenötter som tillbehör också men det glömde jag bort. Får bli en annan gång.