God och snabblagad torskrätt
God och snabblagad torskrätt
Denna enkla torskrätt har blivit en vardagsfavorit och barnen älskar den. Den innehåller få ingredienser och går snabbt att tillaga. Jag använder torskrygg men det går även bra med torskfilé. Vanligtvis använder jag färsk persilja och gräslök när jag gör denna rätt men nu hade jag endast frysta örter hemma och bytte ut persiljan mot fryst dill, blev jättegott det med. Till torsken serverades kokt blomkål med flingsalt, kokt potatis, gröna ärtor och gurkstavar.
God och snabblagad torskrätt – ca 4 portioner
Torskryggfilé, 3-4 st
Salt
Smör att steka i
Grädde, 5 dl
Dijonsenap, 2-3 tsk
Fryst dill, 2 msk
Fryst gräslök, 2 msk
Cocktailtomater, 10 st
Gör så här
Värm en stekpanna och lägg i smör.
Salta torsken och lägg ner den i stekpannan.
Bryn torsken någon minut per sida så den får lite färg.
Häll på grädde och tillsätt dijonsenap.
Blanda i dill och gräslök.
Halvera tomaterna och släng ner även dem i pannan.
Låt småputtra i ca 15-20 minuter.
Mosa tomaterna med en stekspade när dem mjuknat.
Smaka av och tillsätt mer dijonsenap, salt eller örter efter smak.