Bulgursallad med Lax & Pepparrotsås
Bulgursallad med Lax & Pepparrotsås
Denna smakrika bulgursallad slänger man ihop på nolltid och den är så god och kan dessutom förberedas långt innan maten ska serveras om man tex ska ha gäster eller till en buffé. En perfekt sommarsallad till allt grillat – passar både till kyckling, kött och fisk och här serverade jag den tillsammans med stekt laxfilé och en kall cremefraichesås med smak av pepparrot.
Marinerade laxen i kött & grillkrydda, olivolja och lime och ni bara måste testa denna goda marinad som gör laxen otroligt saftig och god. Recept på bästa laxmarinaden hittar ni här…
Cremefraichesåsen är riktigt enkel och innehåller endast tre ingredienser, 1 burk lätt cremefraiche, 2 msk riven färsk pepparrot och lite salt. Blanda allt – klart!
Bulgursallad – 4 portioner
2 portioner bulgur
1/2 grönsaksbuljongtärning
75 g fetaost
4 soltorkade tomater
20 oliver utan kärnor
Några bitar inlagd kronärtskocka (jag använde Fontana, den är väldigt god och smakrik)
2 msk pinjenötter
Några nävar blandsallad
Svartpeppar
Gör så här
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Jag brukar lägga i grönsaksbuljong i vattnet för det ger en god smak.
Skölj salladen.
Smula fetaosten.
Skiva soltorkade tomater, oliver och kronärtskocka i mindre bitar.
Rosta pinjenötterna hastigt i en varm stekpanna.
Blanda samtliga ingredienser och rör om ordentligt.
Smaka av med lite svartpeppar.