Pastasallad med Fetaost & Soltorkade Tomater

pastasallad

Pastasallad med Fetaost & Soltorkade Tomater

En av bufférätterna vi bjöd på i lördags var pastasallad med fetaost, soltorkade tomater, oliver och blandsallad. När jag gör pastasallad brukar jag använda mig av Ridderheims soltorkade tomater och oljan som tomaterna ligger i använder jag som smaksättning till pastan, den har en smak av örter och vitlök och ger en väldigt god smak till pastan. Detta är en bra bas och självklart kan man tillsätta andra goda grönsaker om man vill det…

Här är fler recept på passande Bufférätter…

pastasallad

Pastasallad till Buffé – 30 personer

1,5 kg pasta (okokt)

3 burkar Ridderheims soltorkade tomater

2 burkar kalamata oliver (ca 280 g avrunnen)

1 påse blandsallad á 200 g

4 förpackningar fetaost á150 g

Basilika till garnering

 

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Låt pastan svalna.

Skiva soltorkade tomaterna i mindre bitar.

Blanda ner oljan från soltorkade tomaterna i den färdigkokta pastan och blanda väl.

Skiva fetaosten i mindre bitar och blanda ner i pastan.

Häll av vattnet från oliverna och blanda ner i pastan.

Tillsätt soltorkade tomater och blandsallad.

Toppa med färsk basilika.

pastasallad

3 comments

  1. Hej Andrea!

    Så god pastasalladen ser ut, jag har tänkt göra den till sonens studentfest i nästa vecka! Går det att gör den dagen innan eller är det bäst samma dag som den ska ätas?

    Tack för inspirationen!
    Med vänlig hälsning,
    Maria

    1. Hej Maria. Vad trevligt med studentfest :) Du kan göra pastan dagen innan och blanda med soltorkade tomater och oljan men jag skulle nog blanda i blandsalladen, basilika och fetaosten samma dag.

      Trevlig helg
      //Andrea

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>