potatissallad

Potatissallad med Pesto & Sparris

Det finns många olika varianter på potatissallad och jag gjorde det lätt för mig och gjorde en med pesto som smaksättning till lördagens buffébjudning. Potatisen kan man koka dagen innan och förvara i kylen så är det bara att tillsätta övriga ingredienser innan servering. Sparris och rödlök känns väldigt somrigt och passar utmärkt till denna enkla potatissallad…

Här finns fler passande Bufférätter…

buffe

Potatissallad med Pesto & Sparris till en Buffé – 30 personer

Ca 2 kg färskpotatis

1-2 burkar pesto (smaksak)

3 knippen grön sparris

2 röd lök

1 påse blandsallad á 200 g

 

Gör så här

Koka potatisen i saltat vatten.

Känn med sticka så att den är genomkokt och häll av vattnet.

Låt potatisen svalna.

Dela potatisen i mindre bitar, halvera dem eller servera dem hela, det är en smaksak.

Häll ner peston i potatisen och blanda väl.

Tillsätt blandsallad och röd lök.

Koka sparrisen i saltat vatten i ca 4 minuter. (beror på tjockleken) Ta upp en sparris och skär av en bit och smaka på konsistensen.

Lägg upp potatissalladen på ett fat och toppa med sparris.

Write A Comment