omelett med coctailtomater och lök

Ägg är en fantastisk råvara jag alltid har hemma. Har man ägg kan man alltid få ihop en mättande måltid, vare sig det är frukost, mellanmål, lunch eller middag. Kokt ägg, omelett, äggröra, stekt ägg, man kan göra hur mycket som helst. Omelett är ett exempel på måltid som passar när som under dagen och man kan variera den efter det man har hemma. I denna omelett har jag coctailtomater, gul lök och persilja, lite salt och svartpeppar. Jag vispar upp äggen med en gaffel och brukar använda 2-3 ägg till en omelett. Blandar ner en skvätt vatten eller grädde, smaksätter med salt och svartpeppar och blandar ner finhackad lök. Smälter lite smör i en stekpanna och häller i smeten. Toppa med halverade coctailtomater. Gör små hål med en stekspade så smeten rinner ner och blir jämnt gräddad. Jag brukar inte vända omeletten då den lätt blir torr om man steker den på båda sidor.    Strö över lite klippt persilja.

 

Andra goda smaksättningar till omelett

  • rökt kalkon som du skivar tunt (smörgåspålägg)
  • skinka och tomat (smörgåspålägg)
  • spenat, fetaost och rödlök
  • knaperstek bacon
  • vitlöksfrästa champinjoner
  • ostpanerad omelett är också riktigt gott
  • potatisomelett

2 Comments

  1. Omelett är verkligen den bästa snabbmaten 🙂
    Håller helt med, ägg är ett måste i kylen

    • Hemma hos Andrea Reply

      Visst är det 🙂 älskar ägg!!

Write A Comment