Köttfärs

Köttbullar med Blomkålspuré och Brunsås

Köttbullar med Blomkålspuré och Brunsås

Hemmagjorda köttbullar är helt klart godare än Mamma Scans och här är ett Lchf recept på köttbullar, det är nämligen Fiberhusk i dem istället för ströbröd. Hela denna rätt är Lchf vänlig och blomkålspuré är ett utmärkt alternativ som tillbehör istället för potatismos eller liknande. Brunsåsen är så enkel att göra, häll 2 dl grädde och 2 msk kalvfond i en kastrull och låt puttra tills såsen tjocknar.

Jag är positivt överraskad över hur gott det är med blomkålspuré, det smakar godare än många tillbehör och det passar lika bra till köttbullar som till en god köttbit och går även jättebra att frysa in om det blir över.

Köttbullar 4 portioner

500 g köttfärs

1 ägg

1 msk fiberhusk

1/2 dl grädde

cayennepeppar

salt & svartpeppar

smör till stekning

 

Gör så här

Blanda samtliga ingredienser och rulla köttbullar. Stek i smör.

Blomkålspuré 4 portioner

1 blomkålshuvud

1 grönsaksbuljongtärning

50 g smör

1 dl riven ost

1/2 dl grädde

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Koka blomkålen i en kastrull med vatten och buljong tills den faller sönder.

Häll av vattnet och tillsätt smör, ost, grädde och kryddor.

Låt kastrullen stå på den lägsta värmen och använd en stavmixer för att få en slät puré.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.