KYCKLING

Fylld Italiensk Kycklingfilé

kyckling

Fylld Italiensk Kycklingfilé

Blanda soltorkade tomater, oliver, mozzarella och basilika, snitta en kycklingfilé och fyll med röran och linda in filén i bacon så får ni en riktigt saftig och mör fylld Italiensk kycklingfilé…

När jag lindat in kycklingfilén i bacon så steker jag den i smör i en stakpanna för att sen tillaga den i ugnen. Baconet får då en fin färg och en krispig yta…

Servera kycklingen med en ljummen grönsallad

kycklingkyckling

Fylld Italiensk Kycklingfilé – 4 portioner

2-4 kycklingfilé beroende på storlek (jag använde 2 stora kycklingfilér och det räckte absolut till 4 portioner)

8 soltorkade tomater

1 mozzarella á 125 g

oliver utan kärnor

färsk basilika

2 pkt bacon

svartpeppar

Tandpetare

 

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Gör ett snitt i kycklingfilén.

Skiva tomater och oliver smått och strimla basilika.

Fyll kycklingen med röran.

Skiva mozzarellan tunt och lägg i snittet.

Slut kycklingen och peppra.

Linda bacon runt kycklingen och fäst baconskivorna med tandpetare.

Stek kycklingen i en stekpanna med smör så att baconet får en fin yta.

Lägg filén i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar till Camilla Ekheim Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.