Bananplättar med jordnötssmör
Startar denna lördag med bananplättar, jordnötssmör och jordgubbar. Det är så himla gott med jordnötssmör, så gott att jag knappt kan ha det hemma då jag har svårt att hålla mig ifrån burken som står i kylen och är så där perfekt krämig. Min favorit är denna från Green Choice, finns både crunchy och creamy och båda smakar fantastiskt. Har du testat att blanda jordnötssmör med vaniljglass? Don´t do it, det är farligt gott och smått beroendeframkallande om man är tokig i jordnötssmör vill säga. Jordnötssmör är även gott att ha i nöt och dadelbollar och recept hittar du HÄR.
Bananplättar – 1 portion
1 ägg
1 mogen banan
1/2 dl havregryn
en nypa salt
Gör så här
Knäck ägget i en skål och vispa upp det med en gaffel.
Mosa ner bananen.
Blanda ner havregryn och salt.
Låt smeten svälla någon minut.
Smält smör i en stekpanna och häll i lite smet och forma plättar.
Stek på medelvärme någon minut per sida.