FISK OCH SKALDJUR

Fisksoppa med saffran

fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Nu börjar hösten infinna sig, iallafall kvällstid då det är riktigt kyligt. I lördags bjöd jag min syster på höstens första soppa och det blev en krämig fisksoppa med saffran, lax, torskrygg och handskalade räkor och till det knapriga vitlöksbröd med persilja. Mysigt med höst.

fisksoppa med saffran

Fisksoppa med smak av Saffran – 4 portioner

400 g torskfilé

400 g laxfilé

250 g skalade räkor

1 purjolök

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2,5 dl torrt vitt vin

2 dl vatten

3 dl grädde

1 dl cremefraiche

2 fiskbuljongtärningar

1 pkt saffran

1 tsk tomatpuré

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad basilika

1 tsk salt

färsk timjan

 

Gör så här

Srtimla purjolöken och finhacka löken.

Fräs i smör så det blir mjukt.

Riv ner vitlök.

Blanda i de torkade kryddorna, salt och tomatpuré. Fräs en liten stund.

Blanda ner vin och buljontärningarna och låt koka en liten stund.

Blanda sedan ner saffran, vatten, grädde och cremefraiche.

Sjud i 15 minuter.

Skär under tiden fisken i kuber.

Låt sjuda i 7 minuter.

Häll upp soppan i skålar och toppa med färska räkor.

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.