Blomkålsris
Blomkålsris
Undviker man kolhydrater eller vill man bara variera kosten lite kan jag varmt rekommendera blomkålsris, det är så gott! Man river bara blomkålet i ett rivgärn, kokar upp saltat vatten och slänger i blomkålsriset i någon minut och sen är det klart. Det påminner om vanligt ris både i utseende och smak tycker jag och det är uppskattat av hela familjen. Testa!
Blomkålsris – 4 portioner
1 blomkålshuvud
vatten
salt
Gör så här
Koka upp saltat vatten.
Riv blomkålshuvudet grovt i ett rivgärn.
Lägg ner blomkålsriset i det kokande vattnet och låt koka snabbt, någon minut räcker.
Häll av vattnet och servera.
3 kommentarer
Karro
Åh jag vill verkligen prova…ska bara försöka övertala Emil som är sjukt skeptisk hahah
Hemma hos Andrea
Haha, men vad kul att Du vill prova 😉 Det är faktiskt väldigt gott, bjöd min mamma på det och hon märkte inte ens att det inte var ris! Testa, testa…
Hemma hos Andrea
Du måste även testa blomkålspuré, mums…
https://hemmahosandrea.se/2013/01/18/kottbullar-med-blomkalsmos-lingon/