Fylld Italiensk Kycklingfilé
Fylld Italiensk Kycklingfilé
Blanda soltorkade tomater, oliver, mozzarella och basilika, snitta en kycklingfilé och fyll med röran och linda in filén i bacon så får ni en riktigt saftig och mör fylld Italiensk kycklingfilé…
När jag lindat in kycklingfilén i bacon så steker jag den i smör i en stakpanna för att sen tillaga den i ugnen. Baconet får då en fin färg och en krispig yta…
Servera kycklingen med en ljummen grönsallad…
Fylld Italiensk Kycklingfilé – 4 portioner
2-4 kycklingfilé beroende på storlek (jag använde 2 stora kycklingfilér och det räckte absolut till 4 portioner)
8 soltorkade tomater
1 mozzarella á 125 g
oliver utan kärnor
färsk basilika
2 pkt bacon
svartpeppar
Tandpetare
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Gör ett snitt i kycklingfilén.
Skiva tomater och oliver smått och strimla basilika.
Fyll kycklingen med röran.
Skiva mozzarellan tunt och lägg i snittet.
Slut kycklingen och peppra.
Linda bacon runt kycklingen och fäst baconskivorna med tandpetare.
Stek kycklingen i en stekpanna med smör så att baconet får en fin yta.
Lägg filén i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
2 kommentarer
Camilla Ekheim
Mums, så gott det ser ut!
Hemma hos Andrea
Så gott och så enkelt!! Det blir så gott när man lindar in i bacon. Kram kram