Potatis & rotfrukter

Rödbetor Getost & Pinjenötter

rödbetor getost

Rödbetor Getost & Pinjenötter

En  härlig sallad med kokta rödbetor, getost, pinjenötter, ruccola, sojabönor och pressad citron, gott till lax, kyckling eller bara som den är. Finns inte så mycket mer att säga än att det är så gott. Klipp gärna över lite bladpersilja om du har hemma.

 

Rödbetor Getost & Pinjenötter – 2 personer

4 färska rödbetor

Getost, ca 70 g

Pinjenötter, 4 msk

Ruccola, 2 nävar

Sojabönor, frysta, ca 1 dl

1 citron

 

Gör så här

Skala rödbetorna och koka dem på svag värme under lock i ca 20 minuter.

Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.

Värm pinjenötterna i en het stekpanna så dem får färg.

Skölj ruccola och lägg på ett fat.

Skiva rödbetorna i önskad storlek och lägg ovanpå ruccola. Strö över lite flingsalt.

Smula över getost och toppa med sojabönor och pinjenötter.

Pressa över lite citronsaft och ev lite olivolja.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar till Hemma hos Andrea Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.