-
SVALKANDE SMOOTHIES
Kikade igenom recepten på bloggen igår och hittade massa goda smoothies och bowls jag tidigare gjort. Visst blir man glad av smoothies!!? Ta denna härliga mangosmoothie med grape och ingefära till exempel, mums. Under fliken SMOOTHIES i menyn hittar du massvis med svalkande smoothierecept. Vad sägs om en grön krämig smoothiebowl med spenat, avokado och ingefära. Härligt orange smoothie med massa citrusfrukter. Gröna smoothies med spenat och ingefära är en höjdare tycker jag. Även smoothies baserade på mango är en favorit. Krämiga smoothiebowls med topping kan man aldrig få för mycket av.
-
VÄRLDENS GODASTE GUACAMOLE
Avokado är en helt magisk frukt/grönsak och man kan göra mycket med den. Använda som bas i smoothies, ha i sallader, på smörgåsen, rawfika och självklart guacamole. Recept på denna goda guacamole har jag fått av min syster och jag vill nog påstå att det är världens godaste guacamole. GUACAMOLE 2 mogna avokado 1 msk pressad citron 1/2 röd lök, fint hackad 1/2-1 röd chili, fint hackad salt 1/2 dl hackad koriander GÖR SÅ HÄR Mosa avokadon och blanda i citron. Rör i övriga ingredienser och smaka av med salt.
-
Smoothiebowl
Kan man annat än bli lycklig av smoothiebowls. Både gott och vackert. I denna bowl har jag mixat frysta jordgubbar, fryst mango, banan, pressad apelsin och en skvätt mandelmjölk med stavmixer. Stavmixer ger krämigare konsistens än blender tycker jag. Jag har toppat smoothien med jordnötssmör, skivad banan, färska jordgubbar, kokos och granola. Trevlig helg önskar jag dig.
-
Vattenmelon & fetaost
Vattenmelon och fetaost är en väldigt god smakkombination och ett gott tillbehör till grillat. Lägg tärnad melon på ett fat, smula över fetaost, ringla över lite olivolja och nymald svartpeppar. Gillar man mynta är även det gott att ha i salladen.
-
Rostad blomkål
Rostad blomkål är ett gott tillbehör till grillat. Skölj, skiva och fördela ut blomkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och smaksätt med dina favoritkryddor och örter. Skjutsa in i ugnen på 225 grader tills blomkålen fått en fin färg, ca 15 minuter kanske. Jag gillar den lite bränd så brukar sätta på grillfunktionen mot slutet.
-
PÄRLCOUSCOUS MED PESTO
På sommaren är det grillat och sallader som gäller och jag älskart. Denna ljumna couscoussallad är perfekt som tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Couscousen är smaksatt med pesto och tomaterna är rostade med olivolja och vitlök. Utöver couscous och tomater har jag även avokado, mozzarella och rostade pinjenötter i. Gott gott! Börja med tomaterna, skölj och lägg dom i en ugnsform. Ringla över olivolja, pressa i vitlök och blanda ordentligt. Salta. Skjutsa in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Koka pärlcouscousen enligt beskrivning på förpackning. När couscousen är klar häller du av vattnet och blandar ner lite pesto. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Skiva…
-
Smoothiebowl med grapefrukt
Gillar du fruktiga och svalkande smoothiebowls måste du testa denna kombo, ananas, mango, jordgubbar och grapefrukt. Så gott. Smoothiebowl 1 näve fryst mango 1 näve fryst ananas Några frysta jordgubbar Saften från 1/2 grapefrukt En skvätt mandelmjölk Gör så här Blanda allt med en stavmixer och servera genast.
-
Iskaffe
Något jag tycker är gott när det är så här varmt ute är iskaffe. Kan nästan tycka att kallt kaffe är godare än varmt. Fyll ett glas med is och häll på 2 dl svalnat bryggkaffe och 1 dl mjölk så har du en god och svalkande iskaffe. En annan sak jag måste tipsa om är dessa små miniostar från Arla. Lagrad cheddar i små portionsstorlekar på 20 g. Älskar cheddar och har alltid en stor ost i kylen som jag skivar i stavar när jag blir sugen på något.