-
TZATZIKI
Tzatziki är en sommarklassiker, så otroligt gott till grillad kyckling. Jag tycker att Arla kökets Turkiska yoghurt är godast att göra tzatziki på. Jag använder inga exakta mått men blandade ca 2,5 dl turkisk yoghurt, 1/2 riven gurka, 1 pressad vitlök, salt och svartpeppar. Gurkan gröper jag ur innan jag river den och pressar sen ut vätskan. Tzatzikin serverades tillsammans med kyckling, rostad potatis, sparris och vitlöksbröd.
-
SMOOTHIEBOWL
På helgen är det mysigt att lyxa till det lite extra och vad passar då inte bättre än en smoothiebowl till frukost. Jag blandar olika frysta frukter och bär och spär ut med någon typ av vätska som nötmjölk eller pressad apelsin. Denna smoothiebowl är gjord på fryst ananas, mango, jordgubbar och pressad apelsin. För att få smoothien tjock och krämig mixar jag den med en stavmixer. Vi har alltid olika flingor, granola och topping framme och vi testar lite nya då och då. Min favorit är Paulúns Granola med kakao och hallon, så krispig och god.
-
KYCKLINGFILÉ I UGN – BLIR SOM GRILLAT
Inget slår ju grillat, det är något speciellt med både smaken och doften. Däremot är vädret inte så pålitligt den här tiden på året, ena stunden är det sommar och nästan 20 grader och nästa stund haglar det. Är du sugen på grillat men inte känner för att stå där ute i kylan har jag här ett tips på kycklingfilé i ugn som smakar som grillat. Kycklingen blir väldigt saftig och god. Lägg kycklingfiléer i marinad i ca 30 minuter. Jag låter kycklingen stå i rumstemperatur. Värm en stekpanna och häll i olivolja. Stek kycklingen på båda sidor så den får en fin yta. Lägg kycklingen i en ugnsform. Tillaga…
-
MELLISTIPS
Lyckan när man delar en avokado och den ser ut såhär!!! Den här avokadon var helt perfekt. Här kommer ett litet mellistips, finn crisp med skivad avokado, salt, chiliflakes och färsk gräslök. Så god kombo.
-
GRÖNT ÄR SKÖNT
Hej hej! Färsk basilika är något vi alltid har hemma, det är både gott och vackert. Basilika behöver mycket vatten och gillar solljus så ställer man den i fönstret och fyller på med en skvätt vatten varje dag växer den som sjutton. Den lilla kantarellen i glas köpte jag på glasbruket på Skansen tidigare i år. Det fanns en hel korg med kantareller i olika former och färger och jag stod länge och plockade för att hitta den perfekta. Min morfar var en mästare på att hitta kantareller och jag har tagit många rundor i skogen tillsammans med honom under min uppväxt. Kantareller för mig är morfar ❤️ Förutom basilika…
-
HALLOUMISALLAD MED AVOKADO
Halloumi är så otroligt gott tycker jag och fram tills nu har jag fått ha den för mig själv men nu har även barnen förstått tjusningen med halloumi så helt plötsligt ska jag behöva dela med mig av denna goding. Är hemma själv idag så till lunch passade jag på att göra mig en halloumisallad…endast till mig! Halloumi blir helt klart godast grillad men funkar även i stekpanna. Tidigare skivade vi alltid halloumi innan vi la den på grillen men nej nej, den ska grillas hel! Då får osten en krispig yta men mjuk inuti. Nu är det ju så att jag kan inte grilla så mitt mission i sommar…
-
BANANBRÖD / BANANKAKA
God morgon! Ser ut att bli ännu en fin dag och dessutom är det fredag!!! Så härligt. Bröd eller kaka? Vet inte riktigt vad man ska kalla denna ljuvliga bananlimpa men hur som är det jättesaftigt, jättegott och jätteenkelt att göra. Så har du ett gäng trista bananer hemma tycker jag du ska slänga ihop en smet och testa. Kombinationen av söta bananer, kardemumma och kanel är oslagbar. Jag toppade kakan med tunt skivad banan, valnötter och kokos. Jag tror även det kan vara gott med lite hackade nötter i kakan. Trevlig helg. DU BEHÖVER 4 dl havregryn 1 dl mandelmjöl 3 mogna bananer 1/2 dl kokosolja 1 tsk bakpulver…
-
KRÄMIG SMOOTHIEBOWL
God morgon! Jag börjar denna dag med en krämig smoothiebowl gjord på kokosmjölk, frysta jordgubbar, vaniljpulver och en skvätt mct-olja. Jag håller mig mätt fram till lunch på denna smoothie och den är så god. Jag använder oftast stavmixer istället för blender när jag gör smoothie för det blir en krämigare och fastare konsistens och det gillar jag. Har toppat med med blåbär, kokos och hampafrön. Önskar dig en fin dag.