-
RAW Lakritsfudge
När jag såg detta recept på RAW lakritsfudge på bloggen Fitness & Hälsa som drivs av Karin var jag tvungen att testa, det lät ju så gott. Och visst var det gott, salt lakrits gjort på dadlar, mandelmjöl, kokosolja och lakritspulver. Karin i sin tur hade hittat receptet hos Emma som driver bloggen ptbyemma. Tänk vad mycket inspiration man kan hitta på nätet, fantastiskt! RAW Lakritsfudge 10-12 dadlar 1 msk kokosolja 1 msk mandelmjöl 1 krm vaniljpulver 4 tsk lakritspulver en nypa flingsalt (både i smeten och att toppa med) Gör så här Kärna ur dadlarna. Blanda alla ingredienser i en mixer. Blanda tills du får en jämn smet som släpper från…
-
Lax med krämig citronpotatis
I veckans annonsblad från Ica hittade jag detta recept på lax med krämig citronpotatis. En lättlagad vardagsrätt med milda smaker. Potatisen kokar man i citronvatten och blandar sedan med färskost, citron och persilja. Blev väldigt krämigt och gott. Däremot saknade barnen sås till denna rätt så nästa gång gör jag nog en kall cremefraichesås med lite gräslök, citron och röd lök till. Lax med krämig citronpotatis – 4 portioner ca 900 g potatis (ca 10 st) 1 citron 1oo g färskost 1 knippe persilja 500 g laxfilé utan skinn och ben smör salt vitpeppar Gör så här Skala och skär potatisen i skivor. Skölj citronen, riv skalet på ett…
-
Vitlök & chilifräst zucchinipasta med lax
Har du testat zucchinipasta än? Jag tycker att det är så gott och ett perfekt alternativ till spaghetti. På senare tid har jag börjat steka zucchinistrimlorna istället för att koka dem. Det blir mer spänst i dem och man kan tillsätta olika kryddor och örter. Här har jag stekt zucchinipastan i olivolja, hackad vitlök, chili och lite Himalaya salt. Börja med att finhacka vitlök och chili. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i hacket. Låt det brynas en stund och släng sedan i zucchinistrimlorna. Jag använder en spiralslicer men har man ingen sådan går det lika bra med en osthyvel eller potatisskalare. Stek under omrörning någon minut och…
-
Vitlöksfrästa champinjoner
Och så lite mer svamp och denna gång vitlöksfrästa champinjoner, mums. Gott som tillbehör till både kyckling och kött eller till äggröra eller varför inte toppa omeletten med.Vi åt dem vitlöksfrästa champinjonerna till kycklinginnerfilé som är stekt i smör, lite svartpeppar och soja samt stekt purjolök. Purjolök är en annan sak jag fått dille på och det är så gott att ha i sallader. Vitlöksfrästa champinjoner Färska champinjoner vitlök smör salt svartpeppar Gör så här Skölj och skiva champinjonerna. Lägg dem i en het panna och låt dem ångas av. Tillsätt en rejäl klick smör och pressa i vitlök. Salta och peppra. Stek svampen tills de är gyllenbruna.…
-
Finn Crisp med avokadoröra
Min morfar börjar varje dag med en knäckemacka med hackad vitlök och honung och sedan han började med denna morgonkur för flera år sedan har han inte varit sjuk. Vitlök sägs motverka förkylning och stärka immunförsvaret så det kanske inte är en dum idé att börja dagen med morfars vitlök & honungsknäcke. Jag älskar vitlök, både i smak och doft men jag har lite svårt att äta vitlök till frukost. Jag blandade ihop en avokadoröra istället med chili och lime och både avokado och chili har positiva hälsoegenskaper dem också. Avokado innehåller tex nyttigt enkelomättat fett som är bra för hjärtat och den är full av näringsämnen som är bra…
-
Sockerfri Jordgubbsglass
Favorit i repris om någon missat denna enkla och goda sockerfria jordgubbsglass. Den är gjord på endast tre ingredienser, frysta jordgubbar, kokosmjölk och lite vaniljpulver. Låt jordgubbarna tina något, tillsätt vaniljpulver och häll i lite kokosmjölk i taget, blanda allt i en mixer till önskad konstisens. Till 5 dl jordgubbar använder jag ca 1/2 dl kokosmjölk och 1 krm vaniljpulver. Barnen älskar denna glass och dem hjälper gärna till och på bara några minuter har man färdig glass. Det går självklart att byta ut jordgubbarna mot andra frysta bär. Även kokosmjölken går att byta ut mot vispgrädde om man hellre önskar det. Vill man kan man smaksätta glassen med tex mynta,…
-
Presentpapper från Panduro & pannkakor
Barnen ska på kalas i eftermiddag och laddar nu med pannkakor, vispad grädde och jordgubbssylt till lunch. Får dem bestämma skulle vi äta pannkaka alla veckans dagar tror jag. Jag måste bara tipsa om Panduros presentpapper, det finns massvis med fina mönster och färger, det är generöst med papper på rullen och bra kvalitet på pappret. Titta bara på detta fina presentpapper med färgglada karameller och klubbor. Frasiga Pannkakor – ca 12 stycken 4 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1-2 tsk vaniljsocker 6 dl mjölk 3 ägg 3 msk smält smör 1 dl mineralvatten eller iskallt kranvatten. Smör till stekning Gör så här Blanda mjöl, salt och vaniljpulver i…
-
Chiapudding med kokos och choklad
Jag tröttnar aldrig på chiapudding och det är så roligt att testa nya varianter och smaksättningar. Denna gång blev det två olika lager, den ena med smak av kokos och den andra choklad. Det ljusa lagret är bara kokosmjölk blandat med chiafrön och i det mörka lagret tillsatte jag lite kakao. Toppade chiapuddingen med hackade mandlar, hallon och kokosflingor. Det är inte bara gott och mättande med chapudding det är så otroligt vackert också, håller du inte med? Då kokosmjölk är mycket krämigare än annan mjölk så behöver inte denna chiapudding stå och dra sig över natten utan det räcker med ca 30 minuter i kylen. Men har man inte 30…