• KYCKLING

    Kyckling i balsamicosås med vitlök och chilifräst broccoli

    Denna kycklingrätt gör vi ofta men jag brukar använda kycklingfilé och linda in den i bacon eller serranoskinka. Denna gång använde jag kycklinginnerfilé och hoppade över att linda in den och det blev precis lika gott. Detta är en så otroligt enkel rätt att tillaga och går även smidigt att göra till många. Vi brukar servera den till pasta eller klyftpotatis och denna gång blev det lite vitlök och chilifräst broccoli med rostade solroskärnor också, mitt absoluta favorit tillbehör. Recept hittar du här. Kyckling med balsamicosås – 4 portioner  Kycklinginnerfilé för 4 personer (500-700 g beroende på hur mycket man äter) salt svartpeppar oregano 5 dl grädde 4 msk balsamvinäger 2…

  • Potatis & rotfrukter

    Ugnsrostad hel potatis

    Kan man annat än älska potatis? Det går att göra så otroligt mycket gott och varierande. Vi var på middag hos goda vänner för några helger sedan och vi blev bjudna på små ugnsrostade delikatesspotatisar, helstekt fläskfilé och en riktigt god ädelostsås. Tack Sara för en fantastisk god middag och tack för receptet på dem utsökta små potatisarna. Kan nog hända att jag ber om recept på den goda ädelostsåsen snart också. Ugnsrostad hel potatis Delikatesspotatis (säljs i påse) flytande margarin olivolja pressad vitlök himalayasalt vitpeppar   Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen ordentligt och behåll skalet på. Häll över flytande margarin och olivolja. Pressa i…

  • BRÖD

    Knäckebröd med avokado och chiliflakes

    Hur gott är det inte med knäckebröd? Mitt favoritknäcke är detta Brungräddat från Leksandsknäcke. Något annat jag gillar är avokado så självklart är kombon knäcke och avokado given. Toppade avokadon med lite flingsalt, svartpeppar och chiliflakes, så gott. En knäcke med kokt ägg, flingsalt och persilja blev det också samt en röd grapefrukt. Frukost när den är som bäst.

  • Inredning

    Renovera kök

    Såg på nyhetsmorgon att det är kaffets dag idag. Det är väldigt fascinerande med latteart och jag fattar inte hur dem får till alla fina mönster på latten. Jag firar kaffets dag med en kopp vanligt bryggkaffe med mjölk. Nu har vi snart bott i vårt hus i ett år och vi börjar bli sugna på att renovera köket. Vårt kök idag är fullt dugligt men inte alls som vi vill ha det när det kommer till köksluckor, bänkskiva och kakel. Vi är ganska nöjda med planlösningen men man blir lite hemmablind och har svårt att se hur man skulle kunna göra det annorlunda. Har samlat på oss lite kökskataloger från…

  • KYCKLING

    Kyckling med sweetchili

    Detta tar inte längre att tillaga än vad riset tar att koka, så ca 15 minuter. Se till att kycklingen är tinad bara annars tar det ju lite längre tid. Jag använde kycklinginnerfilé och det går ganska snabbt att både tina och steka eftersom det är mindre bitar än hel filé. Kycklingen kryddar jag med svartpeppar och steker i olja och sen häller jag över sweet chilisauce och tamarisoja, thats it! Låt allt gotta till sig i stekpannan några minuter och servera med jasminris, morötter med ingefära och lime, edamamebönor och strö lite skivad purjolök över kycklingen.   Kyckling i Sweet Chili – 4 port Kycklinginnerfilé för 4 personer svartpeppar 1…

  • Sockerfritt

    Dadel och nötbollar

    Dadel och nötbollar Har du testat chokladbollar gjorda på dadlar och nötter? Det är så gott och så enkelt att blanda ihop, innehåller inget socker, inget  havregryn och inget smör. Jag älskar dem! Perfekt med en dadelboll till kaffet eller som mellanmål tillsammans med en smoothie. Även barnen uppskattar dem. Smaksätt dem med arrak, lakritspulver, gojipulver, acaipulver, ja det man tycker om helt enkelt. Eller så hoppar man över konstiga smaksättningar och blandar bara i kakao och kaffe, likt en klassisk chokladboll. Under kategorin sockerfritt hittar du flera olika varianter på dadelbollar. I samma kategori hittar du även enkla recept på sockerfri glass som du blandar ihop med få ingredienser.…

  • PLOCKMAT/MINGELMAT

    Charkuterier & nya favoriter

    Lomo Iberico är en favorit på charkbrickan och det är lufttorkad fläskytterfilé med ursprung från Salamanca i Spanien. Upptäckte två nya höjdare idag, salami med fikon och chili samt rökt fläskkarré i tunna skivor. Köpte även några olika sorters salami, bruschettakalkon och ölkorv. Ingen charkbricka utan en brieost och slog även till på en bit manchego som är en spansk hårdost. Jättegod att doppa i marmelad. Min farmor tipsade mig för länge sedan om en marmelad med smak av apelsin och ingefära från St.Dalfour som är fantastiskt god. Brukar köpa dessa småburkar som säljs i en förpackning med fyra olika sorter. Älskar fredagsmys med massa charkuterier, ostar och annat smått…

  • Vegetariskt

    Sparrissoppa

    Jag brukar alltid kika på baksidan av gräddpaketen innan jag slänger dem för där hittar man alltid ett recept. Ibland inspirerar det till matlagning, ibland inte. Denna gång var det recept på sparrissoppa, jag blev inspirerad! Hade nämligen ett knippe sparris i kylen och soppa är ju alltid gott. Framför allt på hösten. Då är det inte mycket som slår en varm soppa eller en rykande gryta. Detta recept kommer alltså från baksidan av ett gräddpaket från Arla.   Sparrissoppa – 4 port 500 g grön sparris 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1,5 msk smör 4 dl grönsaksbuljong 1 dl torrt vitt vin 3 dl grädde 1/2 tsk salt 1 krm…