-
ORDNING & REDA ÄNTLIGEN FREDAG!
Äntligen fredag eftermiddag, veckans bästa stund! I helgen har jag tänkt fixa och dona lite hemma. Ska rensa i köksskåpen och hänga upp nya tavlorna. Jag har en hel del udda tallrikar och assietter och alla står staplade i vitrinskåpet. Hittade dessa tallriksställ på In & Finn för 59 kr styck så vi får se om jag kan få lite ordning i skåpet också. Gillar du Prosecco? Då har jag ett litet tips till dig, nämligen denna kork för mousserande vin. Vinet håller sig längre och bubblorna stannar kvar. Jag är supernöjd med den. Köpte ett kit med färg och prylar på Rusta så nu ska vi provtesta ansiktsmålning inför…
-
ENKLA MARÄNGER TILL HALLOWEEN
Maränger är väldigt kul och enkelt att baka tillsammans med barnen. Igår gjorde vi Halloweeninspirerande maränger i form av pumpor och spöken. Smeten blev tyvärr inte tillräckligt fast så marängerna flöt ut lite men dom blev fina ändå. Jag använde hushållsfärg för att färga smeten och det kanske inte är det bästa alternativet. Dels är kvaliteten si sådär, det är svårt att få till önskad nyans och smeten blir väldigt rinnig när man blandat i färgen. Jag googlade runt lite och Wilton pastafärger ska vara bra till bakning. Det är så himla kul att spritsa och det är något jag skulle vilja bli bättre på så nya tyllar, spritserpåsar och…
-
GLASS AV FRYSTA VINDRUVOR
Hur gott var inte det här då! Friskt, fräscht och smakar som piggelin. Denna glass är gjord på endast en ingrediens och det är frysta gröna vindruvor. Skölj vindruvorna, lägg dom i en fryspåse och släng in i frysen. Mixa sen dom frysta vindruvorna med en stavmixer. Enklare kan det inte bli. Jättegott men bör ätas omgående då den smälter rätt snabbt. Efter att vi renoverade (för närmare ett och ett halvt år sedan) har vi inte fått upp något på väggarna. Det tar emot att borra och spika, tänk om det blir fel! Men i helgen fick vi ett ryck och satte upp två tavlor iallafall plus att vi…
-
PHIL’S BURGER
Vår nioåriga son Philip har börjat intressera sig för matlagning och det är så roligt. Här om dagen hjälpte han till att steka pannbiffar, i helgen gjorde han pytt i panna med stekt ägg och igår bjöd han på hamburgare med bröd och majskolvar. Jag köpte frysta hamburgare som han fick steka på och ansvara för medan jag skivade grönsaker. Majskolvarna är Findus frysta, dom är jättekrispiga och goda. Kokas i lättsaltat vatten i ca 8 minuter. Jag har köpt en bokstavstavla där jag varje söndag fyller i hela kommande veckas middagar och jag måste säga att det underlättar faktiskt vardagen. Barnen har mycket aktiviteter under veckorna så det finns…
-
RÄKSALLAD MED AVOKADO OCH ÄGG
Nu är vardagen igång på riktigt och hösten är här. Tycker det är rätt skönt att komma igång med rutiner igen faktiskt. Har gjort middagsplanering för de två kommande veckorna och det känns jätteskönt. Har även gjort lite storkok och fryst in både lasagne, pannbiffar, tacopaj och köttfärsås. Hur gott är det inte med en fräsch sallad till lunch! Som denna räksallad med handskalade räkor, ägg, sockerärtor, tunt skivad röd lök, tomater, gurka och sallad. Över salladen har jag ringlat smaksatt olivolja från Nicolas Vahé.
-
LYXIG HAVREGRYNSGRÖT
Havregrynsgröt är inte min favoritfrukost men ibland kan jag bli riktigt sugen på det. Framför allt på hösten när det börjar bli lite kyligt ute. Havregrynsgröt blir så mycket godare när man kokar den i kastrull istället för i micron tycker jag. Jag kokade gröten enligt beskrivning på förpackningen men blandade även ner kanel och skivad banan i kastrullen. Lät allt koka ihop några minuter. Toppade min havregrynsgröt med jordnötssmör, kokoschips, hallon, blåbär och en skvätt mandelmjölk. Lyxig och mättande grötfrukost!
-
TACOPAJ
Jag gjorde en tacopaj för ett tag sedan och den blev jättegod men skalet var lite väl hårt. Fick recept från min kollega på en jätteenkel pajdeg som blev perfekt. Så här kommer ett uppdatera recept på tacopaj. Perfekt rätt att slänga ihop om man har tacofärs över. Gott som matlåda också. Servera med en god sallad. PAJSKAL 100 g smör 2,5 dl vetemjöl 3 msk vatten GÖR SÅ HÄR: Blanda allt för hand till en deg. Tryck ut degen tunt i en smord pajform. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen på 220 grader tills degen fått en gyllene färg. ………………………………… FYLLNING 400 g nötfärs 1 påse tacokrydda…
-
KANELSTEKTA ÄPPLEN MED VANILJKVARG
Jag har varit så sugen på äppelpaj dom senaste dagarna. Alltså en riktigt god äppelpaj med kanel, smuldeg och vaniljglass, mums. Kanske får slänga ihop en liten paj i helgen. Till mellis idag fick det bli en variant av äppelpaj. Jag har skalat och tärnat ett äpple och stekt på medeltemperatur i smör och kanel. Tillsatte en skvätt vatten också. Serverade de ljumna kaneläpplena med vaniljkvarg och hackade hasselnötter. Gott till frukost eller mellanmål men även som dessert skulle jag säga. Sååå gott! Trevlig helg.