• KYCKLING

    TACOGRYTA MED KYCKLING

    Denna tacogryta går lika bra att göra på köttfärs som kyckling. Det här är verkligen en perfekt maträtt att göra dubbelt av och frysa in portionsvis för lunchlådor eller plocka fram till middag en stressig vardag. Till grytan hade vi ris, sallad och nachochips. Jag tänkte ha stora vita bönor i men i sista stund ändrade jag mig och hoppade över dom. TACOGRYTA Ca 1 kg kycklinginnerfilé/kycklingfilé eller 500 g nötfärs. 1 – 2 påsar tacokrydda (jag hade i 1,5 påsar Santa Maria tacokrydda) 1 grön paprika 1 röd paprika 2 tomater 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater 1 burk vatten 1 burk…

  • Köttfärs

    AJVARBIFFAR MED ROSTAD POTATIS

    Efter en härlig sommar är det tillbaka till vardag och rutiner igen. För att få vardagen att flyta på med jobb, skola och aktiviteter är planering ett måste. Inför varje kommande vecka gör jag en middagsplanering och handlar därefter så allt finns hemma. Förra veckan lade jag en onlinebeställning med hemleverans så fick allt levererat i fredags, jätteskönt. I våras hade jag inte mycket lust till matlagning och det kändes som vi åt samma mat hela tiden. I höst ska jag bli bättre på att testa nya recept och jag känner mig peppad på att laga mat. Först ut är dessa ajvarbiffar med kall sås och rostad potatis. Biffarna är…

  • Gröt och yoghurt

    NYTTIGARE VARIANT AV RISIFRUTTI

    När jag var liten fick man ofta med sig en risifrutti i massäcken när det var skolutflykt. Jag älskade både risisfrutti och mannafrutti. Här kommer ett litet tips på en nyttigare variant av risifrutti – nämligen keso blandat med vaniljkvarg. Väldigt likt risifrutti både i smak och konsistens tycker jag. Jag blandar lika delar keso och kvarg men där får man testa sig fram till vad man föredrar. Till sylten använder jag frysta jordgubbar som får tina något och mosar sen med en gaffel. Ett gott och mättande mellanmål.

  • FISK OCH SKALDJUR

    CEVICHE MED SALMALAX

    Vilket väder vi haft och vilken midsommarhelg! Klarblå himmel och solen sken hela helgen, underbart. På sommaren vill jag ha kalla smoothies, sallader och frukt. Igår gjorde jag en riktigt fräsch sallad som jag serverade med salmalax. Blev så gott och jag längtar till dagens lunchlåda! CEVICHE gurka (skalad & urgröpt) röd lök chili avokado cantaloupemelon edamamebönor pressad lime salt svartpeppar färsk koriander riven färsk ingefära (om man gillar det) Hacka allt i små bitar och blanda ihop. Gillar du mango är även det jättegott att blanda i. Föredrar du galiamelon kan du ha i det istället för cantaloupe. Färska räkor är jättegott till, antingen byter du ut laxen mot…

  • Okategoriserade

    SMOOTHIE MED HAVTORN

    När jag handlade sist fick jag syn på havtorn i frysdisken. Har nog aldrig köpt det tidigare och vet faktiskt inte hur det smakar. Men kan säkert vara gott i smoothien så jag slog till på ett paket. Blandade ihop en smoothie i morse av fryst mango, havtorn, färsk banan och pressad apelsin och det blev så gott. Riktigt fräsch och fruktig. Så har du inte testat havtorn i smoothien gör det! Jag gjorde halva tallriken med smoothie och halva med chiapudding. Toppade sen med färska hallon och blåbär, jordnötssmör, kokoschips och mullbär. Har du inte testat mullbär måste du testa det också, dom är söta i smaken och sega…

  • Sallad & grönsaker

    CHEVRE MED ROSTADE PINJENÖTTER

    Ikväll blev det en blandning av lite allt möjligt till middag. Höjdaren var den ljumna chèvren med honung, rostade pinjenötter, röd mangold och purjolök. Åhh så gott det var. Och så rostad sötpotatis i kombination till osten, mums. Chèvren lägger jag bara på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Ringlar sen honung över den ljumna osten och toppar med dom rostade pinjenötterna. Enkelt och så gott. Bruschetta är inte helt fel det heller. Rostade några skivor baguette i ugnen och gnuggade sen brödet med en vitlöksklyfta. Blandade körsbärstomater, fint hackad röd lök, färsk basilika, salt, svartpeppar, olivolja och lite vitvinsvinäger…

  • hemmagjord müsli barnens favorit
    Müsli & granola

    BARNENS FAVORITMÜSLI

    Igår slängde jag ihop en plåt med müsli smaksatt med kanel och jisses så gott det luktade i hela huset. Barnen fick agera testpanel och gav müslin högsta betyg, 10/10. Alltid kul när barnen gillar det man tillagat för det är en tuff jury. Basen i denna müsli är havregryn, rågflingor, krossat bovete, hackade hasselnötter, riven kokos, pumpafrön, hela linfrön och skalade sesamfrön. Sen blandade jag ihop koncentrerad äppeljuice, vatten, honung och kanel och blandade ner i müslin innan den åkte in i ugnen. Vill du ha torkad frukt i müslin blandar du ner det när müslin är färdigrostad och har svalnat. Jag hade russin och kokoschips i min müsli.…

  • smoothie med banan och kaffe
    Smoothies

    SMOOTHIE MED KAFFE OCH BANAN

    När bananerna börjar bli lite för mogna brukar jag skiva upp bananerna i slantar och frysa in. Perfekt att ha i smoothies eller om man ska göra glass. I denna mättande smoothie har jag blandat fryst banan, kallt kaffe, en skvätt mjölk, kakao och jordnötssmör. I glaset har jag även isbitar för att få smoothien så där riktigt kyld och god.