-
Pannbiffar i gräddsås
Pannbiffar i gräddsås Pannbiffar är perfekt att göra lite extra av och frysa in till en annan dag. Jag brukar lägga de frysta pannbiffarna i kylen kvällen innan för att de ska tina sen steker jag på dem igen, blir mycket godare än att micra dem. Antingen kan man slänga i lite skivad gul lök i stekpannan och hälla på vatten så får man en sky eller så kan man göra en enkel gräddsås av grädde, en skvätt soja, en skvätt kalv eller oxfond och lite vitpeppar. Servera med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker. Jag fräser på lättkokt broccoli i olivolja, fint hackad chili, vitlök och lite flingsalt och äter…
-
Fröknäcke med avokado, chili och flingsalt
Fröknäcke med avokado, chili och flingsalt Varje gång jag är och handlar står jag och velar om jag ska köpa detta ekologiska fröknäcke från Katrin Zytomierskas märke Clean Eating men blir för snål varje gång och ställer tillbaka det. En förpackning kostar nämligen 79 kronor på Ica Maxi och jag kan tycka att det är lite väl saftigt för ett paket fröknäcke på 180 g. Nu slog jag till iallafall, har suktat så länge nu så jag måste ju testa det iallafall tänkte jag. Knaprigt och jättegott var det, precis som ett knäcke ska vara. Värt 79 kronor? Nja, får se hur länge det räcker men det var väldigt gott!…
-
Grillade hamburgare och en salig blandning
Grillade hamburgare och en salig blandning Ibland behöver man rensa ut i kyl, frys och skafferi och använda sig utav det som finns hemma innan man fyller på med nytt. Man slänger så otroligt mycket mat och det känns så onödigt. Så till middag igår blev det en salig blandning av det som fanns hemma och som behövde användas innan det blir gammalt. Det blev hemmagjorda hamburgare med cheddarost, den heta valnötsröran med paprika och sambal oelek jag visade igår, tomat och mozzarella med basilika och rostade pinjenötter och gemsallad. Gemsallad är en salladsfavorit, den är så krispig och god och även barnen som vanligtvis inte är så förtjusta i…
-
Halloumi med valnötsröra
Halloumi med valnötsröra Här om dagen åt jag en sallad till lunch och på sidan om serverades den godaste röran jag ätit, en valnötsröra. Jag har ingen aning om vad det var i den men den var het och man kunde ana paprika och kanske spiskummin. Jag gjorde ett försök att efterlikna denna goda valnötsröra och nej den är inte i närheten av originalet men väldigt god ändå. Slängde ihop en snabb sallad av stekt halloumi, blandsallad, oliver och lite het valnötsröra ovanpå, så gott och enkelt. Ikväll blir det grillade hamburgare och jag kan tänka mig att denna valnötsröra kan vara ett gott tillbehör även till burgaren. Vi får…
-
Pysselvagn
Pysselvagn Jag har länge spanat på denna vagn från Ikea med tanken att göra en pysselvagn till barnen. När jag för några veckor sedan var på Ikea och såg att den var nedsatt i pris slog jag till. Vagnen finns även i vitt och turkost om jag inte misstar mig. De svarta burkarna är även dem från Ikea och hittas på köksavdelningen, kostar 5 kr styck och finns i massor av olika färger. Barnen kan enkelt rulla fram vagnen till köksbordet när dem ska pyssla. Burkarna för småförvaring hänger över kanten på vagnen och kan enkelt plockas av när dem ska använda olika saker. De genomskinliga lådorna är perfekta för…
-
Chiapudding med mandelmjölk och vanilj
Chiapudding med mandelmjölk och vanilj Chiapudding – jag tröttnar aldrig!!! Denna gång har jag blandat chiafröna med osötad mandelmjölk och en nypa äkta vaniljpulver. För en portion chiapudding blandar du 1,5 dl mandelmjölk, 2 msk chiafrön och lite vaniljpulver. Blanda allt ordentligt och ställ in i kylen i ca 30 minuter. Rör om ordentligt en gång till och täck skålen med plastfolie och låt chiapuddingen stå i kylen över natten. Toppa chiapuddingen med tex skivad frukt, bär och hackade nötter. Jag toppade dagens chiapudding med hallon och massa kokoschips. Den dagliga ingefärsshoten får vi inte glömma heller, har alltid en kanna i kylen. Så hela min frukost är klar när jag…
-
Grönkålschips
Grönkålschips Varför har jag inte testat detta tidigare?! Jisses så gott! Grönkålschips har varit en trend länge men jag har inte kommit mig för att göra det. Både enkelt att tillaga och så otroligt gott. Har du smakat grönkålschips? Om inte – nästa gång du är och handlar glöm inte att köpa grönkål, du har missat något! Dem blir verkligen krispiga och spröda, salta och helt fantastiska. Helt klart en ny favorit. En annan favorit just nu är iskaffe. Det är så gott med kallt kaffe när det är varmt ute. Jag låter bara bryggkaffet svalna sen häller jag upp det i ett glas, häller i en skvätt mjölk och några…
-
Skinkrullar med ost, avokado och ärtskott och en liten ingefärsshot
Skinkrullar med ost, avokado och ärtskott och en liten ingefärsshot God morgon! Här kommer ett litet frukosttips – ta en skiva skinka, lägg några skivor ost på, toppa med avokado och ärtskott och rulla ihop. Så himla gott och perfekt till frukost eller till mellanmål och ett utmärkt alternativ istället för smörgåsar om man undviker bröd. Man kan också bre ett lager bregott på om man vill ha en ännu mer mättande skinkrulle. Andra goda fyllningar i skinkrullen är strimlad paprika, groddar, guacamole, hackade nötter, keso eller färskost. Självklart en liten ingefärasshot till och en kopp te med lite kokosolja i. Önskar dig en underbar dag.