-
LCHF-TOAST
God morgon! Härligt med fredag! På helgerna gör vi ibland toast till lunch, barnen älskar det och det är smidigt och enkelt att slänga ihop. Nu är ju jag lite försiktig med bröd då jag lätt får ont i magen. Hittade detta recept på ostbullar hos Tjockkocken som driver en blogg inriktad på lågkolhydratskost. Jättegoda blev dom och gick alldeles utmärkt att göra toast på. Jag har ost, skinka, tomat och oregano i min toast. Måste tillägga att lågkolhydratsbröd har en annorlunda smak och konsistens än vanligt bröd gjort på mjöl så äter du inte lågkolhydratskost kan det hända att du inte uppskattar dessa frallor. OSTBULLAR 3 medelstora ägg 2…
-
FREDAGSSNACKSET
Snart är det fredag igen och visst är det väl veckans mysigaste dag?! Älskar fredagar!! Det är så härligt att komma hem från jobbet och veta att man har en ledig helg framför sig. På fredagar äter vi något gott till middag sen tittar vi på Wild Kids på barnkanalen och sen är det Talang på 4:an. Mysigt. Här ska ni få ett tips på ett jättegott fredagssnacks, ölkorv, cheddarost och saltgurka. Perfekt kombo. Denna cheddarost från Kvibille är väldigt mild och god. Ölkorvar finns det hur många olika varianter som helst, jag brukar välja en inte alltför stark så även barnen kan äta. Önskar dig en fin dag.
-
FRIED RICE
Det är så smidigt de dagar man har rester kvar från gårdagens middag och man enkelt kan slänga ihop en helt ny rätt. Överblivet ris = fried rice!! Basmatiris ägg salladslök tomat oystersås soja Jag har inga mått utan blandade bara i lite av det jag hade hemma. Jag började med att steka ägg i olivolja. Hackade äggen med en stekspade och hade på lite salt. Blandade ner riset, soja och oystersås i stekpannan. Tillsatte sen hackade tomater och hackad salladslök. Till servering hade jag koriander, lime och hackade jordnötter. Man kan ju slänga i lite allt möjligt i stekpannan, vitlök, lök, morötter, broccoli, ärtor, kyckling. Det man tycker om…
-
SMÖRSTEKT BRYSSELKÅL
Vad tycker du om brysselkål? Helt ärligt har jag knappt ätit det förut men nu har jag blivit helt hooked!! Brysselkål har helt klart blivit en ny favorit, smörstekta med salt. Skär av själva stjälken/stammen längst ner på brysselkålen och ta bort översta lagret av blad. Halvera sen brysselkålen och stek i smör, salta och låt brysselkålen få en fin färg och sen är det klart!
-
SMOOTHIEBOWL
God morgon! Startar denna härliga tisdag men en färgglad smoothiebowl! Jag blir faktiskt lite lycklig av smoothiebowls och det fina med smoothies är ju att man kan blanda i allt möjligt gott och att resultatet blir en överraskning varje gång, både i smak och färg. I denna blandade jag frysta jordgubbar, mango och grape. Jag föredrar egentligen apelsin för det ger en mycket sötare smak men grape var det som fanns hemma. Oftast använder jag även någon slags nötmjölk i smoothies men det hade jag inte heller hemma så det fick gå utan. Man tager vad man haver. Ha en härlig dag, den ser ut att bli fantastisk.
-
GRÖNKÅLSCHIPS & PLÅTMAT
Har du testat att göra grönkålschips? Jag tycker det är så gott. Massa salt har jag på men du kan säkert smaksätta med andra kryddor också. Eller pressad vitlök kanske. Rätt häftigt att ett blad kan bli så krispigt och gott. GRÖNKÅLSCHIPS Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skölj grönkålen. Det är viktigt att ta bort alla stjälkar för dom blir sega. Lägg grönkålen i en bunke, ringla över olivolja och massera kålen med händerna. Lägg ut kålen på en plåt med bakplåtspapper, strö över flingsalt och skjutsa in i ugnen i 5 minuter. Ta ut plåten och rör om och sen in i ugnen i ytterligare 5 minuter.…
-
HALLONBOWL
Här är ännu en fräsch bowl och en bowl funkar ju lika bra till frukost som dessert. Lunch och middag också för den delen. I denna bowl hade jag frysta jordgubbar, frysta hallon och en skvätt kokosmjölk. Hallonen ger verkligen smoothien en vacker färg. Konsistensen blir bäst med en stavmixer men det går självklart att använda en mixer också. Toppa bowlen med hackade nötter, kokos, färska bär, granola eller äta den som den är. Denna rawbar med smak av hallon är fantastiskt god. Det är som en dadel/nötboll men i barformat. Finns i flera olika smaker och innehåller inga konstigheter. Har du testat?
-
PIZZADEG – MANITOBA CREAM
På jobbet i fredags pratade vi om vad vi skulle äta till middag och en kollega berättade då att dom gör hemmagjord pizza varje fredag. Jag älskar idén med att hela familjen är engagerad i pizzabaket, men jag har aldrig riktigt lyckats med den hemmagjorda pizzan. Antingen blir den degig eller torr och det blir ju aldrig lika gott som köpepizza. Min kollega tipsade om ett mjöl som heter Manitoba Cream som ska vara perfekt för pizza och brödbak. Samt att man ska sätta ugnen på högsta grad och ha plåten i ugnen så den är riktigt varm när när man lägger på pizzan. Pizzan gräddas då underifrån också och…