-
En mättande grön smoothie
En mättande grön smoothie Så härligt med smoothies och i denna har jag blandat avokado, pressad citron, massa spenat, färsk mynta och riven ingefära samt vatten för att späda ut den något. Väldigt krämig och mättande och man står sig länge på den.
-
Potatissallad med senapsvinägret
Potatissallad med senapsvinägret En god potatissallad hör sommaren till och är så gott till allt grillat. Fick en fråga om jag hade något bra tips på en potatissallad som inte är krämig. Genast tänker jag på denna fräscha potatissallad med senapsvinägret, stekt vitlök, knipplök, körsbärstomater, soltorkade tomater, sparris och timjan. Potatissallad med senapsvinägret ca 1 kg färskpotatis 4 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 3 tsk dijonsenap några droppar vatten lite salt och svartpeppar 1 ask körsbärstomater 6 soltorkade tomater 4 knipplökar 1 knippe sparris Färsk timjan Gör så här Koka potatisen med skalet i lättsaltat vatten. Låt potatisen svalna. Blanda olivolja, dijonsenap, vatten, salt och peppar i en skål. Halvera körsbärtomater,…
-
Blomkålsris med pesto, citron och persilja
Blomkålsris med pesto, citron och persilja Som sagt, blomkål går att göra så mycket med och istället för ris brukar jag riva blomkål i ett rivjärn och koka hastigt i lättsaltat vatten – blomkålsris helt enkelt. När vi grillade sist gjorde jag blomkålsris och smaksatte den med pesto, rivet citronskal, lite pressad citron, salt, svartpeppar och hackad persilja. Antingen kokar man blomkålen eller serverar den rå.
-
Somriga sallader med frukt
Somriga sallader med frukt Sommaren närmar sig och grillsäsongen är igång. Vi grillar mycket kyckling och en ny favorit är kycklinginnanlår, blir så otroligt mört och fint. Till grillat är det gott med olika sallader och jag personligen tycker väldigt mycket om att blanda ner frukt i sallader. Ger en härlig sötma, ser trevligt och färgglatt ut och blir lite mer spännande än en enkel grönsallad. Man kan verkligen blanda ner allt möjligt gott i en sallad, som till exempel melon av olika slag, jordgubbar, mango, nektarin, päron, granatäpple, körsbär, olika ostar, frön och nötter. I länkarna nedan hittar du några exempel på mina favoritsallader med frukt i, HÄR, HÄR,…
-
Smörstekt blomkål med fänkål
Smörstekt blomkål med fänkål Jag har uteslutit pasta, ris och potatis ur min kost och istället ersätter jag det mot grönsaker. Men när man väljer att utesluta kolhydrater ur kosten så tycker jag det är viktigt att variera tillbehören annars blir det lätt enformig och tråkigt. Det är inte så spännande att endast äta isbergsallad, tomat och gurka. Blomkål är en grönsak man kan göra otroligt mycket med, koka, grilla, rosta, steka, riva, smaksätta med olika kryddor och örter. Här har jag smörstekt blomkålen och smaksatt med salt, svartpeppar och fänkålsfrön.
-
Rengöra silversmycken med bakpulver
Rengöra silversmycken med bakpulver Vi var på bröllop i helgen och dagen innan när jag höll på att plocka fram allt jag skulle ha på mig hittade jag mitt armband som legat i en necessär och blivit svart och trist. Så jag testade att rengöra det med bakpulver och jag trodde aldrig att resultatet skulle bli så bra. Titta bara på dessa för och efterbildar, nästan som nytt!!! Gör så här: Täck en skål med aluminiumfolie. Lägg bakpulver i botten på skålen och lägg silversmycket ovanpå. Täck smycket med mer bakpulver. Koka upp vatten och fyll skålen med det heta vattnet. Häll försiktigt för allt börjar bubbla när vattnet blandas med…
-
Kyckling i kokos och jordnötssås
Kyckling i kokos och jordnötssås Ingredienslistan ser lång ut men detta är en väldigt enkel rätt att tillaga. Kycklinginnerfilé i en krämig sås på kokosmjölk, smaksatt med jordnötssmör, sambal oelek och röd currypasta. Hettan kan man styra efter smak och tycke så hellre börja med lite mindre mängd av sambal oelek och currypasta och smaka av så det inte blir för starkt. Toppa med lite hackade jordnötter och färsk koriander. Antingen äter man denna rätt precis som den är eller så serverar man den till blomkålsris eller vanligt kokt ris. Kyckling i kokos och jordnötssås – 4 port Kycklinginnerfilé, 1 påse salt & svartpeppar 1 frp kokosmjölk 1/2 burk cremefraiche…
-
Lax med vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås
Lax med vitlöksfräst broccoli och pepparrotssås Lax med en god sallad och en kall sås tycker jag är så himla gott. Just lax är så enkelt att tillaga också, som denna variant där du bara lägger laxbiten i en ugnsform täckt med ugnsfolie, salta och peppra, toppa med några skivor hyvlat smör, citronskivor och färsk dill och in i ugnen på 225 grader. Tillagningstiden varierar lite beroende på hur stor laxbiten är, denna bit var ca 500 g och jag hade den inne i ca 30 minuter. Till laxen gjorde jag en kall sås på cremefraiche, riven pepparrot och en nypa salt. Pepparrot är ganska starkt så börja med lite…